Web Analytics Made Easy - Statcounter

سریال «راز بقا» در عین نگاه طنزآمیز و نقادانه به مسائل اجتماعی، زبانی بسیار ساده دارد و مجموعه‌ای است که به اجبار مخاطب را نمی‌خنداند.

در نخستین جمله باید گفت زبان سریال راز بقا به نویسندگی امیر بقایی و کارگردانی سعید آقاخانی بسیار ساده است و همین سادگی و نبود تکلف است که راز بقای آن از آب درآمده است، شوخی‌هایش به خوبی کار می‌کند و برای خنده گرفتن از مخاطب خود آسمان و ریسمان نمی‌بافد و نه قصه زور می‌زند تا موقعیتی اعجاب‌انگیز خلق کند و نه بازیگران دچار خودزنی می‌شوند تا مخاطب خود را به سر وجد آورند و بخندانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راز بقا در عین نگاه نقادانه به مسائل اجتماعی و جامعه به شدت سیاست‌زده، شعارهایش را هم رسما و بی‌تکلف در قالب شخصیت حاتم با بازی حسن معجونی بیان می‌کند

از دیگر نکات بسیار مهم دیگر در سناریوی راز بقا می‌توان به حماقت‌های شیرین شخصیت‌های آن اشاره کرد، شخصیت‌هایی که در موقعیت‌های بسیار جدی از یک بلاهت خاصی برخوردارند که همین برگ برنده سریال است، اوج این بلاهت و شیرینی را می‌توان در شخصیت‌های منفی و بدمن سریال دید که بر خلاف قاعده اصلا انسان‌های جدی، باهوش، عصبی و نابغه‌ای نیستند و همین خِنگ بودن آنهاست که جذابشان کرده است و حتی سکانس‌های تیر و ترقه‌بازیشان هم به شدت برای مخاطب سرگرم‌کننده است تا اینکه آزاردهنده باشد.

راز بقا در عین نگاه نقادانه به مسائل اجتماعی و جامعه به شدت سیاست‌زده، شعارهایش را هم رسما و بی‌تکلف در قالب شخصیت حاتم با بازی حسن معجونی بیان می‌کند و به این لحاظ که به دور از ادابازی‌های رایج عیان است و در دل شخصیت‌پردازی اثر نشسته است به دل هم می‌نشیند و شعار زنده نیست.

عنصر فانتزی از دیگر رازهای موفقیت راز بقاست، موقعیت‌هایی که هم جدی است و هم جدی نیست و شخصیت‌هایی همچون خان فادر با بازی جعفر دهقان و قبیله‌اش علی‌رغم اینکه دور از ذهن به نظر می‌رسند اما برای مخاطب باورپذیر می‌شوند و بدون دلزدگی با آنان همراه می‌شود.

سعید آقاخانی در سریال راز بقا هم نشان داده است که زبان طنز را به خوبی می‌شناسد و حتی می‌تواند با بازسازی کلیشه‌هایی همچون سکانس معروف فیلم هندی شعله نیز از مخاطب خود خنده بگیرد و او را به وجد بیاورد.

شخصیت اصلی سریال رحیم تیمسار با بازی بهرام افشاری بسیار خوب است و از اینکه آقاخانی به سمت قهرمان‌پروری در پرداخت آن نرفته است، هوشمندی کارگردان اثر را می‌رساند.

نیما شعبان‌نژاد و علیرضا زمانی‌نسب نیز از دیگر بازیگران قابل قبول در این سریال هستند که بازیشان به اندازه و به دور از اغراق و زیاده‌گویی است.

راز بقا در کنار موفقیت‌هایی که در جلب توجه مخاطب خود داشته است با ضعف‌هایی نیز روبه‌روست که در بعضی قسمت‌های آن به شدت مشهود است و سریال آن ریتم، طراوت و شادابی قسمت‌های نخستین را ندارد و موقعیت‌هایی که ایجاد می‌کند همچون آغاز، طوفانی ناب و دست نخورده نیست، مجموعه در پایان‌بندی و قسمت آخر نیز بسیار ناکارآمد است و انگار قرار است فقط سفره آن جمع شود و به یک‌باره نسخه همه پیچیده شود، اگرچه زنده شدن رحیم تیمسار در پایان این پیش زمینه را برای ساخت فصل‌های بعدی آن نوید می‌دهد اما این شکل از پایان یک مجموعه و رها کردن همه چیز نقصی بزرگ در کارنامه آقاخانی محسوب می‌شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: راز بقا ، سعید آقاخانی ، شبکه نمایش خانگی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: راز بقا سعید آقاخانی شبکه نمایش خانگی مخاطب خود راز بقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۳۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه اصولگرا نوشت: آنچه امروز در قالب معضل بدحجابی و رواج سبک زندگی غربی در جامعه مشاهده می‌کنیم محصول ضعف در عملکرد دستگاه‌های فرهنگی - تربیتی است که سهم مهمی را هم باید برای مجموعه آموزش و پرورش کنار گذاشت. بدون شک ما در مرحله تربیت با مشکلاتی مواجه بوده‌ایم که آفتی اینچنینی گریبانگیر دختران و پسران این سرزمین شده است.

در نظام تربیتی شایسته تراز انقلاب اسلامی، فرزندان این سرزمین باید به گونه‌ای تربیت شوند که وقتی نوجوانان ما به سن انتخاب می‌رسند، بین سبک زندگی اسلامی و سبک زندگی غیراسلامی، سبک زندگی اسلامی را با اختیار و انتخاب خود برگزینند. اگر چنین نشد، فرزند ما یا به اجبار و از ترس خانواده مجبور به انتخاب پوشش اسلامی خواهد شد یا به اجبار قانون و پلیس و دستگاه قهریه مجبور به رعایت خواهد گردید که این دو اعتبار چندانی ندارد، چراکه در اولین فرصت که از جبر خانوادگی رهایی یابد، از حجاب اسلامی فاصله خواهد گرفت یا آنجا که پلیس و اجبار نباشد، قانون را زیرپا خواهد گذاشت و کشف حجاب خواهدکرد.

طبیعی است وقتی آموزش و پرورش و دیگر نهاد‌ها و مراجع فرهنگی از انجام وظیفه تربیتی خود آن گونه که باید سربلند بیرون نیایند، به اجبار این دستگاه انتظامی و طرح نور است که برای ایجاد نظم اجتماعی باید در جامعه محوریت یابند.

در پایان باید یادآوری کرد در حالی که دهه پنجم انقلاب اسلامی به نیمه رسیده است، همچنان مسئله تربیت فرزندانمان مبتنی بر سبک زندگی زندگی اسلامی - ایرانی اولویت اول کشور است و انتظار آن است پس از حوادث تلخ پیش آمده در سال‌های اخیر و تهاجم همه‌جانبه دشمنان انقلاب اسلامی برای تغییر ذائقه جوانان این سرزمین، نهاد‌ها و دستگاه‌های تربیتی و فرهنگ‌ساز با همه توان برای تربیت آینده‌سازان این کشور به پا خیزند و با جبران غفلت‌ها و کنار گذاشتن تغافل‌ها، جوانانی از نسل دهه نودی‌های این سرزمین تربیت کنند که فرزندان ظهور گردند.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول؛ از Women at War تا Parade’s End
  • ۱۰ شخصیت برتر سریال «شوگان» که ما را شیفته این روایت حماسی ژاپنی کردند
  • ساخت ادامه سریال‌های موفق در دستور کار است
  • رخنه به قلب دشمن
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • اجبار دانش آموزان برای تهیه لباس فرم جدید ممنوع است
  • لباس فرم برای دانش آموزان اجباری نیست
  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ