Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-09@02:17:21 GMT

پلنگ های کیاسر در شبکه های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۰۵۲۳۴

پلنگ های کیاسر در شبکه های اجتماعی

فرش سفیدی از برف زیر پای درختان لخت پارک ملی کیاسر است. درختان لباسی سپید از دانه‌های برف بر تن کرده‌اند. این قاب زیبا در دوربین تله‌ای گروه چکاد ساری، 10 ثانیه لذت بخش و امیدوار کننده از طبیعت ایران را ثبت می‌کند که وجد را به شبکه‌های اجتماعی کاربران ایرانی می‌آورد.


پلنگی وارد کادر می‌شود و توله بازیگوش و چموش به‌دنبال مادر داخل کادر می آید و روی گرده پلنگ مادر می‌پرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ثانیه‌های کوتاهی که چشم مخاطب خیره به بازی توله و پلنگ مادر است؛ توله دیگری از پشت یک درخت بیرون می‌آید، توله‌ای با چهره ای دوست داشتنی و چشم‌هایی به شکل قلب. توله‌ها و پلنگ از کادر خارج می‌شوند. اما اثری که روی مخاطب می‌گذارند تا مدت‌ها افکار اجتماعی را به‌خود مشغول می‌کند. فیلم به تکرار در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود.
 یکی از کاربران می‌نویسد:«پلنگ مازندران یک ترانه و رقص نیست، بلکه جانی است که نفس می‌کشد و زندگی می‌کند!»
کاربری دیگری توئیت می‌کند:«دست مریزاد به محیط بانان پارک ملی کیاسر در مازندران که از چنین زیستگاه ارزشمندی برای پلنگ‌ها، مرال‌ها و... حفاظت می‌کنند.» یک نفر هم می‌نویسد:«بچه پلنگ هم مثل میلیون‌ها بچه دیگر می‌خواد با مادرش بازی کنه و از هیجان بازی لذت ببره! همه ما هریک به نوعی در تخریب طبیعت و انقراض نسل صدها هزار گونه گیاهی و جانوری مسئولیم، همه باید جبران مافات کنیم!»
پارک ملی کیاسر منطقه‌ای کوهستانی در البرز مرکزی و در مازندران است. کیاسر محل زیست گونه‌های جانوری مهمی چون مرال، شوکا، پلنگ، خرس قهوه‌ای، گراز، شغال، روباه معمولی، گربه جنگلی، گربه وحشی، راسو، سمور سنگی، تشی، کرکس، سارگپه جنگلی، کبوتر جنگلی، کبک، کوکو و هدهد است. وجود تنوع زیستی بالا، جنگل‌های کم‌نظیر و کمتر دست خورده هیرکانی، گونه‌های با ارزش شوکا و مرال نشان از غنای این منطقه دارد.
 گربه سان‌های ایران شامل پلنگ، یوزپلنگ، شیر و ببر است. شیر و ببر منقرض شده‌اند. حال یوزپلنگ‌های خوب نیست و در آستانه انقراض قرار دارند. زندگی در دشت و تپه ماهورها دسترسی به زیستگاه یوزپلنگ‌ها را آسان کرده است. عبور جاده تصادف را به جان آنها انداخته و معدنکاوان آرامش را از آنها گرفته‌اند. اما پلنگ‌ها در کوهستان و ارتفاعات زندگی می‌کنند، همین هم به بقای آنها کمک کرده است. البته به معنای آن نیست که پلنگ‌ها در ایران کشته نمی‌شوند.
 آبان ماه سال‌جاری بود که اهالی روستای بند بن در پناهگاه حیات وحش دودانگه و چهاردانگه کیاسر یک قلاده پلنگ را یافتند  که زمینگیر شده و قادر به حرکت نبود. ماده پلنگ 5 ساله هیچ اثری از ضرب و جرح عمدی ناشی از مداخله انسانی نظیر اصابت گلوله یا صدمات ناشی از تله با خود نداشت. نتایج مطالعات اما تلخ‌تر از این حرف‌ها بود.
دامپزشک اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران علت مرگ پلنگ در کیاسر را مسمومیت حاد توسط قرص برنج اعلام کرد. در نهایت هم پلنگ مرد. احتمال می‌رود که بومی‌ها برای جلوگیری از نزدیک شدن پلنگ به گله هایشان، حیوان را با قرص برنج مسموم کرده باشند. مسمومیت توسط دامداران یکی از علل مرگ پلنگ و یوزپلنگ‌هاست.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پلنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۰۵۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند

به گزارش تابناک «بچه که نیس، یه وسیله‌اس برای درآمدزایی والدین»، «خب چی میشه؟ یکی دوست داره یه پیج بزنه عکس نوزادی تا بزرگی کودکشو ثبت کنه»، «از جنینی میشه کودک کار اینستاگرامی»، «فک می‌کنم من تنها مادری هستم که به انتخاب پسرم احترام گذاشتم و تا خودش نخواد براش پیج نمیزنم»، «تو کشورهای دیگه کودک تا یه  سنی حق نداره توسط والدین در شبکه مجازی یا لایوها دیده بشه»؛ این‌ها بخشی از پیام‌های مخاطبان در فضای مجازی است که در واکنش به صفحه‌های اینستاگرامی کودک اینفلوئنسرهایی که هنوز متولد نشده‌اند به ثبت رسیده است. 


این درحالیست که رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران شهرام خرازی‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه گفت که «والدین با انتشار عکس جنین در فضای مجازی حقوق مادی و معنوی کودک خود را مورد تجاوز قرار می‌دهند.»

چند سالی است که پای کودکان و حتی نوزادان به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باز شده است. پیشتر خبر دستگیری پدری خبرساز شد که پسر ۶ ساله خود را مجبور به استفاده از الفاظ رکیک در فضای مجازی می‌کرد تا با استفاده از شیرین زبانی کودک، تعداد دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی خود را بالا ببرد.
آمار مستند و رسمی از تعداد کودکان  اینستاگرامی موجود نیست، اما مددکاران اجتماعی خبر از رشد تصاعدی این کودکان در فضای مجازی و پایین آمدن روزانه سن اینفلوئنسرهای اینستاگرامی می‌دهند. به طوری که برخی از نوزادها هنوز متولد نشده هزاران دنبال کننده دارند. 


اغلب این صفحه‌ها در اینستاگرام با تصاویری از تست بارداری و سونوگرافی آغاز به کار می‌کند و حتی فیلم لحظه تولد برخی از آن‌ها نیز در فضای مجازی موجود است.


البته استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی تنها مختص به ایران نیست. این موضوع در سال‌های گذشته به یکی از دغدغه‌های اصلی حامیان حقوق کودک در دنیا تبدیل شده است. این فعالان علاوه بر مخالفت با ساختن صفحات مجازی به نام کودکان، انتشار تصاویر صورت کودکان در صفحات والدین را نیز ناقص حقوق اولیه و تاثیر گذار بر سلامت روانی کودکان می‌دانند.


آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودکان، می‌گوید که «دنیای امروزی و آینده بر اساس همین ارتباطات شکل می‌گیرد. ما نمی‌توانیم بچه‌ها را از دنیای ارتباط‌های مدرن و تکنولوژی دور کنیم.» والدین با ساختن صفحه اینستاگرام به دنبال آرشیو عکس کودکان‌شان هستند. اتفاقا بعضی از بچه‌ها وقتی بزرگتر می‌شوند از دیدن عکس‌های کودکی خود لذت هم می‌برند. 


اما محمدصادق باطنی، کارشناس شبکه‌های اجتماعی در حوزه کودک، می‌گوید که اینستاگرام جای خوبی برای آرشیو عکس نیست. با انتشار عکس کودک در فضای مجازی « بچه از همان سن کم به تأییدطلبی عادت می‌کند و این تایید را از آدم‌های مجازی دریافت می‌کند و در بزرگسالی که گرفتن تایید سخت‌تر می‌شود، برای اقناع همان بخشی که در شکل‌گرفتنش دخل و تصرفی نداشته، دست به کارهایی می‌زند که باعث آسیب‌های جدی به شخصیت او می‌شود.»
روانشناسان معتقدند که والدین باید به حریم خصوصی فرزندان خود توجه کنند و هر عکسی را منتشر نکنند. علاوه بر این باید قوانین سخت گیرانه‌تری را از جانب شبکه‌های اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از کودکان تصویب شود.

 

 

فارس

دیگر خبرها

  • یک قلاده «یوزپلنگ» نر در توران شاهرود مشاهده شد
  • برگزاری انتخابات شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد کردستان
  • «نگو نگفتی» از شبکه نسیم
  • «نگو نگفتی» در شبکه نسیم
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام؛ بستر شکل‌گیری جرایم اخلاقی
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • سیاهچاله‌ای به نام اینستاگرام
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • ساعت پخش زنده بازی پرسپولیس و نساجی مازندران از تلویزیون + شبکه ۳ و پخش آنلاین